Econom
Șnițele din ciuperci pleurotus

4,78 lei

/porție
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
10 min
Porții
4
Total
20 min
Ingrediente
  • -
    500-600g ciuperci pleurotus
  • -
    4 ouă
  • -
    3-4 linguri lapte
  • -
    praf de usturoi
  • -
    1 linguriță mărar tocat
  • -
    90g făină
  • -
    2 lingurițe amidon
  • -
    ulei vegetal pentru prăjit
  • -
    sare
  • -
    piper
Mod de preparare
1
Tăiem piciorușele ciupercilor, pudrăm pălăriile cu sare și le punem deoparte.
2
Pregătim aluatul astfel: batem ouăle întregi cu puțină sare și piper, adăugăm laptele, făina, amidonul, praful de usturoi și mărarul.
3
La final trebuie să aibă consistența asemănătoare aluatului pentru clătite.
4
Presăm bine pălăriile ciupercilor, pentru a elimina excesul de apă, le trecem prin aluat iar apoi le prăjim în uleiul încins.
5
După ce s-au rumenit frumos pe ambele părți, le scoatem pe hârtie absorbantă și le servim alături de sos de roșii sau de iaurt cu usturoi.
prod-10.0.6