Rapidă
Sparanghel învelit în bacon la cuptor

12,32 lei

8,89 lei

/porție
Timp pregătire
5 min
Timp gătire
15 min
Porții
4
Total
20 min
Ingrediente
  • -
    450g sparanghel
  • -
    150g bacon
  • -
    20g unt
  • -
    30ml oțet balsamic
  • -
    sare
  • -
    piper
Mod de preparare
1
Preîncălzim cuptorul la 200 grade Celsius. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt.
2
Spălăm sparanghelul și îl curățăm de părțile fibroase. În funcție de grosimea firelor de sparanghel, înfășurăm câte unul în felie de bacon sau în mănunchiuri de câte 3.
3
Așezăm în tavă sparanghelul învelit în bacon, ungem cu unt topit și presărăm sare și piper. Trebuie să fim atenți la cât de sărat este baconul, să nu adăugăm prea multă sare.
4
Coacem sparanghelul timp de aproximativ 15 minute sau până când baconul devine crocant.
5
Scoatem sparanghelul din cuptor, îl ungem cu oțet balsamic și îl servim imediat.
Tips
prod-9.6.2