- Informatii
- De la același brand
Descriere
T-bone-ul de vită reprezintă unul din principalele steak-uri recunoscute la nivel mondial pentru aromă, suculență și frăgezime. Este obținut din partea de coloană denumită și ,,Short loin”. Acestă tăietură îmbină două feluri de mușchi (vrăbioară și mușchi) sudați pe un os comun în forma literei “T”.
Provenind din zona de-a lungul coloanei cu mușchii mai puțin folosiți, acestă bucată de carne este fragedă și moale, iar maturarea sa aduce un plus de valoare produsului finit.
Această tăietură este maturată în sistem Dry-Aging, ceea ce presupune o maturare uscată prin depozitarea acesteia într-un mediu controlat (un frigider special), timp de 30 de zile.
De fapt, carnea se “învechește” inteligent-controlat datorită a două procese. Întăi se elimină apa din țesutul muscular și se concentrează aroma cărnii, iar apoi un anumit tip de enzime, deja existente în mod natural, încep să descompună țesutul conjunctiv, carnea devenind mai fragedă și cu un gust îmbunătățit.
Sfat utilizare/preparare/gatire
Sfat depozitare (Conditii, Grade)
Provenienta
Website producator | http://www.romferm.ro |
Origine | România |