De post
Ardei umpluți de post

5,81 lei

/porție
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
60 min
Porții
9
Total
75 min
Ingrediente
  • -
    10 ardei grași
  • -
    400g ciuperci
  • -
    200g orez
  • -
    2 cepe
  • -
    2 morcovi
  • -
    500ml roșii pasate
  • -
    60ml ulei
  • -
    1 linguriță cimbru
  • -
    sare
  • -
    piper
Mod de preparare
1
Tăiem căpăcelele și golim ardeii de semințe, apoi îi spălăm bine.
2
Tocăm ceapa și ciupercile, apoi dăm morcovii pe răzătoare.
3
Călim ceapa, în puțin ulei, apoi adăugăm morcovii și ciupercile. Condimentăm cu sare, piper și cimbru.
4
Adăugăm și orezul, spălat și strecurat, peste care turnăm aproximativ 500ml apă sau supă de legume. Lăsăm să fiarbă, la foc mic, pentru aproximativ 10-15 minute.
5
Când orezul este bine legat, suficient de consistent, oprim focul și îl lăsăm să se răcească puțin.
6
Umplem ardeii cu orezul răcit și îi așezăm într-un vas termorezistent. Acoperim ardeii cu capacelele pe care le-am taiat. Peste ardei punem roșiile pasate, ulei, cimbru, sare, piper și o jumătate de cană cu apă călduță, dacă este necesar.
7
Dăm ardeii la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ 40 de minute.
8
Poftă bună!
prod-9.6.2