Econom
Brioșe cu ciuperci și brânză Provolone

6,78 lei

/porție
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
25 min
Porții
6
Total
45 min
Ingrediente
  • -
    250g făină
  • -
    ulei vegetal (pentru călit ciupercile)
  • -
    160ml lapte
  • -
    80ml ulei de măsline
  • -
    3 ouă
  • -
    50g parmezan (ras)
  • -
    1 plic praf de copt
  • -
    200g ciuperci (fierte)
  • -
    2-3 fire de ceapă verde
  • -
    150g brânză Provolone
  • -
    1 cățel de usturoi
  • -
    sare
  • -
    piper
Mod de preparare
1
Încingem ulei într-o tigaie, călim cățelul de usturoi întreg și apoi adăugăm ciupercile tăiate în bucăți, potrivim de sare și le rumenim timp de 5-8 minute. Când sunt gata le scurgem de lichid și le lăsăm să se răcească.
2
Într-un bol punem ingredientele lichide: ouăle, laptele și uleiul de măsline. Amestecăm bine cu telul și apoi adăugăm ingredientele uscate: făina cernută împreună cu praful de copt, parmezanul, ceapa verde, sarea și piperul. Amestecăm totul bine.
3
Adăugăm ciupercile și brânza Provolone, amestecăm pentru a se omogeniza compoziția.
4
Distribuim amestecul în formele pentru brioșe, fără a le umple complet.
5
Coacem brioșele în cuptorul preîncălzit la 180°, pentru aproximativ 25 de minute.
prod-10.0.6