Econom
Brioșe aperitiv cu șuncă și ciuperci

5,58 lei

/porție
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
20 min
Porții
6
Total
30 min
Ingrediente
  • -
    180g ciuperci (putem folosi ciuperci proaspete sau din conservă)
  • -
    100g șuncă
  • -
    3 oua
  • -
    100ml ulei
  • -
    100ml lapte
  • -
    100g cașcaval ras
  • -
    1/2 ardei roșu, tăiat bucățele mici
  • -
    2 fire de ceapă verde, tăiate fin
  • -
    200g făină albă
  • -
    7g drojdie
  • -
    sare
  • -
    piper
Mod de preparare
1
Într-un castron mare punem ouăle, uleiul, laptele, cașcavalul ras, sarea și piperul (după gust) și amestecăm bine toate ingredientele până se obține un amestec omogen.
2
Încorporăm faina și drojdia, având grijă să eliminăm eventualele cocoloașe
3
Adăugăm ciupercile tăiate mărunt și bine scurse, apoi șunca tăiată cubulețe. Amestecăm totul bine.
4
Pregătim o tavă pentru brioșe, punem formele din hârtie sau, daca nu avem, ungem bine cavitățile cu unt și pudrăm cu făină.
5
Punem două linguri de compoziție în fiecare cavitate și coacem la 170°C timp de aproximativ 20 de minute sau până când sunt rumenite.
6
După ce s-au rumenit bine, le lăsăm să se răcească puțin și apoi le putem savura.
Tips
prod-9.6.2