Econom
Brioșe cu ou și legume by Angela Carp

3,88 lei

/porție
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
35 min
Porții
12
Total
50 min
Ingrediente
  • -
    14g unt fără sare
  • -
    1 morcov mediu
  • -
    1 ardei
  • -
    350 grame broccoli
  • -
    56 grame brânză Emmentaler (din lapte pasteurizat)
  • -
    10 ouă
  • -
    2 cartofi dulci
  • -
    1 zucchini
Mod de preparare
1
Preîncălzim cuptorul la 175°C.
2
Topim untul și ungem o tavă pentru brioșe, cu 12 cavități.
3
Curățăm morcovul și îl dăm pe răzătoare, apoi spălăm și tocăm mărunt ardeiul și broccoli.
4
Batem ouăle întregi, apoi le amestecăm cu legumele pregătite și jumătate din cantitatea de brânză, pe care o radem în prealabil.
5
Condimentăm cu un praf de boia dulce. Pentru copii este suficient atât. Dacă dorim, putem opri o parte din compoziție, pe care o putem condimenta cu sare și piper, doar pentru adulți.
6
Distribuim compoziția în formele pentru brioșe, în mod egal, apoi presărăm restul de brânză rasă.
7
Punem brioșele la cuptor, pentru aproximativ 20 de minute sau până când se rumenesc frumos și au un aspect pufos.
8
Între timp, ne ocupăm și de legume. Curățăm și tăiem cartofii dulci și dovlecelul.
9
Umplem 1/2 de oală cu apă, o aducem la punctul de fierbere și așezăm deasupra legumele, într-un coș pentru fiert la aburi sau o sită potrivită.
10
Acoperim cu un capac și gătim legumele, pentru aproximativ 15 minute. Trebuie să avem grijă ca fundul coșului să nu atingă apa din oală.
11
Scoatem brioșele din cuptor și le servim alături de legumele gătite la aburi. Sănătos și gustos!
12
Poftă bună!
prod-10.0.6