Reteta Camembert copt cu nuci si rozmarin
Rapidă
Camembert copt cu nuci și rozmarin by Umami Brunch

6,12 lei

/porție
Timp pregătire
5 min
Timp gătire
8 min
Porții
4
Total
13 min
Ingrediente
  • -
    250g camembert
  • -
    2 ramuri de rozmarin
  • -
    3 nuci
  • -
    1 linguriță miere
  • -
    ½ piersică sau pară (opțional)
Mod de preparare
1
Încălzim cuptorul cu ventilator la 180°C.
2
Crestăm adânc rotița de camembert (ca și cum am juca X și 0 pe suprafața ei) și o punem la loc în cutia de lemn în care a venit. Dacă am cumpărat brânza altfel ambalată, folosim un vas potrivit ca mărime care să poată fi băgat la cuptor.
3
Așezăm nucile deasupra, înfigem rozmarinul ici-colo, punem fructele deasupra (dacă folosim) și picurăm mierea pe toată suprafața brânzei.
4
Punem camembert-ul la cuptor timp de 8-10 minute și testăm din când în când gradul de coacere, până când sub coaja camembert-ului obținem o textură cremoasă, ca a unui fondue, fără ca brânza să devină lichidă.
5
Scoatem camembert-ul din cuptor și îl mâncăm imediat.
prod-10.0.6