Reteta Caponata siciliana
Internațional
Caponata siciliană by Hayat Nabulsi

11,68 lei

/porție
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
40 min
Porții
3
Total
60 min
Ingrediente
  • -
    2 vinete medii
  • -
    10 roșii cherry
  • -
    1 ceapă
  • -
    1 tijă de țelină apio
  • -
    1 cană de roșii pasate
  • -
    2 linguri de capere
  • -
    2 linguri de măsline verzi fără sâmburi
  • -
    4-5 frunze de busuioc
  • -
    2 linguri de oțet
  • -
    1 lingură de zahăr
  • -
    2 linguri de muguri de pin
  • -
    Sare
  • -
    Piper
Mod de preparare
1
Tăiem vinetele în cubulețe și le prăjim în ulei încins până devin maronii. Le scoatem pe un șervețel și le asezonăm cu sare.
2
Într-o tigaie, călim ceapa împreună cu țelina, apoi adăugăm roșiile pasate.
3
Le lăsăm la foc mic 5 minute, apoi adăugăm oțetul, roșiile cherry, măslinele, caperele, busuiocul, sarea și piperul.
4
Le mai lăsăm pe foc 5 minute, punem și vinetele în tigaie și stingem focul.
5
Punem mugurii de pin pe foc, într-o tigaie până se rumenesc, apoi îi adăugăm peste caponata.
prod-10.0.4