Fresh
Cheesecake cu căpșuni la pahar

10,47 lei

/porție
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
60 min
Porții
4
Total
80 min
Ingrediente
  • -
    250g căpșuni proaspete, tăiate în bucățele (păstrăm câteva întregi, pentru decor)
  • -
    200 g biscuiți digestivi
  • -
    80 g unt nesărat, topit
  • -
    250 g brânză cremoasă fină nesărată (cu peste 20% grăsime)
  • -
    1/2 cană de smântână grasă
  • -
    1/4 cană de zahăr pudră
  • -
    1 linguriță de esență de vanilie
  • -
    Sucul și coaja rasă de la jumătate de lămâie
  • -
    1-2 linguri zahăr (pentru căpșuni)
Mod de preparare
1
Zdrobim biscuiții până obținem firimituri fine.
2
Amestecăm bine biscuiții sfărâmați cu untul topit.
3
Distribuim amestecul de biscuiți în mod egal în paharele individuale și presăm ușor cu spatele unei lingurițe pentru a forma un strat compact de bază.
4
Mixăm brânza, smântâna, zahărul pudră, esența de vanilie, sucul și coaja rasă de lămâie până obținem o compoziție fină și cremoasă.
5
Împărțim jumătate din compoziția de brânză în paharele pregătite, peste stratul de biscuiți.
6
Într-un blender sau cu ajutorul unui mixer vertical, mixăm căpșunile cu zahărul până când obținem un piure fin.
7
Turnăm piureul de căpșuni peste stratul de brânză din pahare.
8
Adăugăm restul de compoziție de brânză peste piureul de căpșuni.
9
Acoperim paharele cu folie de plastic sau capac și le ținem la frigider pentru cel puțin o oră, pentru ca aromele să se îmbine și pentru a obține o textură perfectă.
10
Înainte de servire, decorăm cu căpșuni întregi sau felii de căpșuni.
Tips
prod-10.0.6