Budincă de vanilie
9,56 lei
Timp pregătire
5 min
Timp gătire
5 min
Porții
4
Total
10 min
Ingrediente
- -500 ml lapte gras
- -120g zahăr
- -30g amidon de porumb
- -baton de vanilie sau esență de vanilie
Mod de preparare
1
Încălzim laptele într-o cratiță, fără să-l lăsăm să fiarbă. Dacă folosim baton de vanilie, îl tăiem cu cuțitul pe lung și îl punem în lapte.
2
Într-o altă cratiță punem zahărul, ouăle, amidonul de porumb și esența de vanilie. Amestecăm bine toate ingredientele cu telul.
3
Când laptele este fierbinte, îl luam de pe foc și turnăm câte puțin din amestecul pregătit.
4
După ce am adăugat toată compoziția de ouă în lapte, punem cratița pe foc și amestecăm continuu până se îngroașă. Va dura aproximativ 5 minute.
5
Turnăm budinca în boluri și o lăsăm la frigider să se răcească.