Econom
Budincă de lămâie

4,22 lei

/porție
Timp pregătire
5 min
Timp gătire
5 min
Porții
3
Total
10 min
Ingrediente
  • -
    500ml lapte
  • -
    100g zahăr
  • -
    50g amidon de cartofi sau amidon de porumb
  • -
    2 ouă
  • -
    20ml suc de lămâie
  • -
    coajă de la o lămâie
Mod de preparare
1
Spargem ouăle într-o cratiță și adăugăm zahărul.
2
Turnăm și sucul de lămâie.
3
Adăugăm amidonul și amestecăm bine cu un tel, până când amestecul este omogen și fără cocoloașe.
4
Încălzim laptele, adăugând coaja de lămâie.
5
Turnăm încet laptele fierbinte peste amestecul de ouă, amestecând bine cu telul, astfel încât să nu se formeze cocoloașe.
6
Punem cratiță la foc mic și amestecăm continuu până ce compoziția se îngroașă. Va dura aproximtiv 5 minute.
7
După ce budinca s-a îngroșat, o turnăm în boluri, nivelăm suprafața cu o linguriță și dăm la rece pentru aproximativ 2 ore.
Tips
prod-10.12.11