Coq au vin la Philips Airfryer
28,37 lei
26,60 lei
Timp pregătire
30 min
Timp gătire
70 min
Porții
4
Total
100 min
Ingrediente
- -6 pulpe de pui inferioare
- -100g champignon
- -100g ciuperci shiitake, proaspete
- -1 ceapă, mică
- -100g salotă
- -1 morcov, mare
- -2 păstârnaci
- -2 tulpini de țelină
- -100g pancetta
- -1 linguriță cimbru, uscat
- -1 frunză dafin
- -3 căței de usturoi
- -1/2 linguriță sare
- -2 lingurițe făină
- -300ml vin alb
- -300ml supă de oase de pui
- -200g roșii cubulețe, la conservă
- -1/2 linguriță piper negru, proaspăt râșnit
Mod de preparare
1
Curăță ciupercile cu o perie. Decojește ceapa și șalotele. Decojește și spală morcovul și păstârnacul. Spală tulpinile de țelină. Taie-le pe toate în bucăți de aproximativ 2 centimetri. Decojește și toacă mărunt cățeii de usturoi. Taie pancetta în cubulețe de 1 centimetru.
2
Transferă totul în accesoriul pentru coacere și adaugă cimbrul, frunza de dafin uscate, usturoiul și sarea. Amestecă bine, cu ajutorul unei linguri de lemn.
3
Usucă pulpele de pui cu un prosop de hârtie. Freacă-le cu sare și acoperă-le cu făină. Așază-le în accesoriul pentru coacere.
4
Așază accesoriul pentru coacere în coșul Airfryer-ului și introdu-l în aparat. Pornește dispozitivul cu următoarele setări: 20 minute, 200⁰C.
5
Toarnă vinul alb și supa de oase de pui. Adaugă roșiile tăiate cubulețe și condimentează cu piper negru. Introdu coșul în Airfryer și pornește dispozitivul cu următoarele setări: 50 minute, 130⁰C.
6
După ce s-a încheiat procesul de înăbușire, servește coq au vin cald cu piure de cartofi alături.
Tips