Reteta Croissante din foietaj la Philips Airfryer
Gustoasă
Croissante cu gem de mure făcut în casă by Philips Airfryer

5,58 lei

/porție
Timp pregătire
120 min
Timp gătire
29 min
Porții
8
Total
149 min
Ingrediente
  • -
    250g făină universală
  • -
    1 linguriță sare
  • -
    250g unt rece
  • -
    170ml apă rece
  • -
    500g mure sau alte fructe de pădure
  • -
    2 linguri suc de lămâie proaspăt stors
  • -
    ½ linguriță esență de vanilie
  • -
    1 ou
  • -
    1 linguriță ulei
Mod de preparare
1
Cernem făina într-un bol mare, punem sarea și băgăm totul la frigider timp de aproximativ 15 minute.
2
Scoatem făina de la rece, adăugăm untul înghețat, dat prin răzătoare și amestecăm din când în când ca să nu se lipească.
3
Facem o roată în centru și turnăm apa rece în mijloc. Amestecăm până se formează un aluat închegat și ferm. ATENȚIE! Nu frământăm prea mult aluatul, pentru că untul se va topi. Înfășurăm aluatul în folie de plastic și-l dăm la frigider timp de 30 de minute.
4
Între timp, facem gemul de afine. Punem afinele în accesoriul pentru coacere și introducem în Airfryer. Pornim aparatul la setările de temperatură și timp indicate în video.
5
După ce s-au copt, punem afinele într-un bol mic și le zdrobim cu o furculiță. Adăugăm zeama de lămâie și extractul de vanilie și amestecăm bine. Turnăm gemul într-un borcan curat și îl lăsăm să se răcească.
6
Scoatem aluatul din frigider și îl punem pe masa de lucru peste care am presărat înainte un pic de făină. Îl întindem cu grijă într-un dreptunghi cu margini drepte și egale, cu o lungime de trei ori lățimea sa (aproximativ 30x10 centimetri). Nu frământăm prea mult aluatul.
7
Ne închipuim că aluatul e format din trei părți: tragem de partea superioară în jos, până ajunge la marginea de sus a treimii inferioare. Apucăm apoi de partea de jos și o tragem peste părțile împăturite. Întindem din nou aluatul până își triplează lungimea și îl împăturim din nou ca mai înainte. Repetăm procedeul încă o dată.
8
Înfășurăm în folie de plastic și lăsăm aluatul să stea la congelator pentru aproximativ 15 minute.
9
După ce aluatul s-a răcit, îl întindem și îl împăturim din nou ca mai înainte. Înfășurăm din nou în folie de plastic și îl punem din nou la congelator timp de încă 15 minute.
10
Scoatem aluatul din congelator și îl punem pe masa de lucru peste care am presărat înainte un pic de făină. Întindem din nou într-un dreptunghi cu lungimea de trei ori cât lățimea, dar mai mic ca cel de dinainte, cam 20x7 centimetri. De data asta, împăturim în stil carte. Aducem marginile în centru și punem o parte peste cealaltă, ca și cum am închide o carte. Înfășurăm în folie de plastic și dăm la congelator încă 15 minute.
11
După ce aluatul s-a răcit a treia oară, îi dăm forma unui pătrat cu o grosime de 4-5 mm. Cu un cuțit ascuțit, tăiem excesul de aluat pentru ca marginile să fie drepte. Tăiem pătratul pe orizontal și vertical, prin mijloc, pentru a obține patru pătrățele egale. Tăiem apoi fiecare sfert pe jumătate, pe diagonală, pentru a obține opt triunghiuri egale. Facem o crestătură mică la baza fiecărui triunghi.
12
Luăm un triunghi și rulăm, fără să apăsăm, de la bază spre vârf. Răsucim vârfurile unul spre altul pentru a-i da forma literei C. Facem la fel cu celelalte 7 triunghiuri rămase.
13
Într-un bol mic, batem oul și uleiul cu o furculiță. Cu o pensulă, ungem partea superioară a croissantelor cu acest amestec.
14
Punem patru croissante în coș și coacem la setările de temperatură și timp indicate în video. Dăm apoi la copt și cea de-a doua serie.
15
După ce s-au copt, lăsăm croissantele câteva minute să se odihnească. Le umplem cu gem de mure folosind un săculeț pentru ornat sau le servim cu gemul alături.
Rețetă Philips Airfryer: Croissante cu gem de mure făcut în casă
Tips
prod-10.0.6