Tradițional
Ostropel de pui

13,62 lei

/porție
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
60 min
Porții
4
Total
70 min
Ingrediente
  • -
    1kg pulpe de pui cu os sau dezosate, tăiate în bucăți
  • -
    300ml supă concentrată de pui
  • -
    80ml vin alb sec
  • -
    700g roșii pasate
  • -
    3 linguri ulei
  • -
    20g pastă de ardei
  • -
    4 caței de usturoi/usturoi verde
  • -
    1 ceapă
  • -
    pătrunjel proaspăt
  • -
    sare
  • -
    piper
Mod de preparare
1
Pentru început, punem o cratiță pe foc, cu cele 3 linguri de ulei, iar după ce se încinge punem carnea de pui și o rumenim bine pe toate părțile, timp de aproximativ 10 minute.
2
După ce s-a rumenit carnea, adăugăm ceapa tocată și o călim timp de aproximativ 5 minute, până ce se înmoaie.
3
Adăugăm vinul, supa concentrată și, după 10 minute adăugăm și roșiile pasate. Amestecăm totul ușor, pentru ca sosul să pătrundă bine printre toate bucățile de carne. Dacă ne dorim mai mult sos, putem adăuga puțină apă caldă.
4
Lăsăm ostropelul să fiarbă, la foc mic, în cratița acoperită parțial cu un capac, până când carnea de pui devine foarte fragedă.
5
La sfârșit, adăugăm usturoiul pisat, condimentăm cu sare și piper și presărăm pătrunjel verde tocat fin.
prod-9.6.2