Internațional
Ouă poșate turcești în iaurt (Cilbir)

3,98 lei

/porție
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
10 min
Porții
2
Total
20 min
Ingrediente
  • -
    2 ouă
  • -
    1 iaurt grecesc
  • -
    2 căței de usturoi
  • -
    3 linguri ulei de măsline
  • -
    1 lingură oțet
  • -
    1/2 linguriță piper
  • -
    1/2 linguriță boia de ardei iute
  • -
    pătrunjel proaspăt
  • -
    sare
Mod de preparare
1
Într-un castron mic, amestecăm iaurtul cu usturoiul tocat fin, un praf de sare și amestecăm bine. Împărțim amestecul în două boluri de servire și le punem deoparte.
2
Punem apă la fiert într-o cratiță, în care adăugăm oțetul.
3
Spargem un ou într-o sită mică cu plasă fină. Învârtim ușor oul în sită pentru a scurge partea lichidă a albușului, astfel oul poșat va avea un aspect mai ingriit. Transferăm oul într-un castronel.
4
Când apa fierbe, folosind o lingură de lemn, amestecăm pentru a crea un vârtej. Adăugăm rapid oul în mijlocul vârtejului și îl gătim timp de 2-3 minute. Când este gata, folosind o paletă, transferăm oul pe o farfurie tapetată cu hârtie de copt.
5
Pregătim și al doilea ou exact așa cum l-am pregătit pe primul.
6
În timp ce al doilea ou se gătește, facem rapid sosul de ulei de măsline. Într-o tigaie mică, încălzim uleiul de măsline și îl amestecăm cu boia de ardei și piper, în funcție de cât de condimentat dorim să fie.
7
Transferăm imediat ouăle poșate în bolurile cu iaurt, stropim cu uleiul încalzit și presărăm pătrunjel proaspăt, tocat fin.
8
Poftă bună!
prod-10.17.6