Ouă "norișori"
8,16 lei
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
5 min
Porții
4
Total
15 min
Ingrediente
- -4 ouă
- -60g parmezan ras
- -2-3 fire de ceapă verde
- -60g bacon, prăjit și tăiat cubuleţe
- -sare
- -piper
Mod de preparare
1
Separăm albușurile de gălbenușuri, albușurile într-un bol încăpător iar gălbenușurile separat în 4 boluri mici.
2
Batem albușurile ca pentru bezea, apoi încorporăm ușor parmezanul, frunzele tocate de chives și baconul.
3
Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt facem 4 cuiburi din această compoziție, cu o mică adâncitură în mijloc.
4
Coacem ouăle, în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 3 minute.
5
Adăugăm câte un gălbenuș în mijlocul fiecărui cuib, presărăm sare și piper și le dăm la cuptor pentru încă 2-3 minute.
6
Ouăle sunt gata și le putem savura cu pâine prăjită și legume proaspete. Putem presăra pătrunjel proaspăt tocat sau alte verdețuri preferate.
Tips