Econom
Pastă de fasole cu ardei capia copt by Emilia Gătește

5,47 lei

/porție
Timp pregătire
25 min
Timp gătire
20 min
Porții
6
Total
45 min
Ingrediente
  • -
    250g fasole albă fiartă
  • -
    5 ardei capia
  • -
    3 căpățâni de usturoi
  • -
    6 linguri ulei de măsline
  • -
    1 linguriță boia dulce
  • -
    1 linguriță bulion + 2 lingurițe pentru sos
  • -
    fulgi de chili
  • -
    4 cepe
  • -
    2 linguri ulei de floarea soarelui
  • -
    150ml suc de roșii
  • -
    1 legătură pătrunjel
Mod de preparare
1
Începem prin a coace ardeii capia și căpățânile de usturoi în care am pulverizat ulei de măsline. Putem folosi un airfryer sau cuptorul normal. Coacem ardeii aproximativ 20 minute, până se rumenesc și se înmoaie bine.
2
Punem ardeii copți într-un bol, presărăm peste ei sare și îi lăsăm cu capac, să transpire. Curățăm ardeii de coajă și le scoatem de asemenea cotorul și semințele.
3
Punem în vasul unui robot ardeii copți, fasolea bine scursă de lichid, usturoiul copt, boiaua dulce, bulionul, sare, chili, 4 linguri cu ulei de măsline și mixăm totul foarte bine până obținem o cremă delicioasă. Gustăm și ajustăm gustul, după preferință.
4
Tocăm julienne ceapa și o călim în ulei de măsline până devine translucidă. Adăugăm apoi două lingurițe cu bulion, sucul de roșii și sarea. Lăsăm să mai fiarbă vreo 5 minute. Ceapa trebuie să fie bine fiartă, să nu rămână crocantă.
5
Aranjăm pasta de fasole pe o farfurie, lăsând o parte mai goală în mijloc. Pe margine punem pătrunjel proaspăt tocat, iar în mijloc prăjeala cu ceapă. Se savurează cu pâine sau lipie.
Pastă de fasole cu ardei capia copt
prod-10.0.7