De post
Peperonata

10,56 lei

/porție
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
30 min
Porții
3
Total
40 min
Ingrediente
  • -
    3 ardei grași (diferite culori)
  • -
    500g roșii
  • -
    o ceapă albă sau roșie
  • -
    ulei de măsline (pentru asezonat)
  • -
    2-3 căței de usturoi
  • -
    sare
  • -
    piper
  • -
    busuioc proaspăt
  • -
    4 linguri oțet din vin alb
  • -
    2 linguri de zahăr
Mod de preparare
1
Tăiem ardeii în fășii de aproximativ 1cm lățime.
2
Într-o tigaie cu ulei de măsline călim ceapa tăiată felii subțiri.
3
După ce a devenit ușor translucidă, adăugăm peste ceapă ardeii și îi gătim aproximativ 5-7 minute, până când aceștia devin moi.
4
Între timp, curățăm roșiile de coajă și le tăiem cubulețe.
5
Adăugăm roșiile peste ardei,1 pahar de apă fierbinte, acoperim cu un capac și fierbem aproximativ 20 de minute.
6
Ardeii vor fi gătiți când sunt complet moi.
7
Condimentăm cu sare și piper, apoi adăugăm oțetul și zahărul pentru un gust dulce-acrișor. Ținem pe foc încă 2-3 minute. Presărăm busuioc proaspăt tocat și preparatul nostru este gata!
Tips
prod-10.0.4