Pilaf cu ciuperci
4,37 lei
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
25 min
Porții
4
Total
35 min
Ingrediente
- -200g orez
- -600ml supă caldă (1cub legume)
- -400g ciuperci champignon
- -60ml ulei
- -1 ceapă
- -1 morcov
- -1 păstârnac
- -pătrunjel proaspăt tocat
- -sare
- -piper
Mod de preparare
1
Spălăm orezul în apă rece și îl scurgem. Putem omite acest lucru, dacă dorim să păstrăm orezul cu cât mai mult amidon.
2
Pregătim o supă din 600ml de apa cu 1 cub de legume, și o păstrăm călduță.
3
Tocăm ceapa, dăm morcovul și păstârnacul pe răzătoarea mică, apoi tăiem ciupercile în bucăți mici.
4
Încingem uleiul într-o cratiță încăpătoare, la foc mediu, adăugăm ceapa, morcovul și păstărnacul și le călim timp de aproximativ 5 minute.
5
Adăugăm ciupercile și le gătim până când se înmoaie, apoi punem orezul și amestecăm totul ușor.
6
Turnăm supa caldă și amestecăm ușor, apoi asezonăm cu sare și piper, după gust.
7
Dăm focul mic, acoperim cratița cu un capac și lăsăm să fiarbă până când orezul este gătit și a fost absorbită toată supa, aproximativ 15-20 de minute.
8
La sfârșit, presărăm pătrunjel proaspăt, tocat fin, pentru un plus de prospețime și aromă.