Plăcintă vegană cu mere by Greta DeMâncare
2,12 lei
1,95 lei
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
60 min
Porții
6
Total
70 min
Ingrediente
- -150ml ulei de floarea soarelui
- -150ml borș
- -80g zahăr + 100g zahăr pentru umplutură
- -20g zahăr vanilat
- -550g făină
- -10g praf de copt
- -un praf de sare
- -8 mere rase
- -3 linguri de scorțișoară
- -5ml esență de vanilie
- -zahăr pudră
Mod de preparare
1
Pregătim aluatul amestecând toate ingredientele pentru acesta și îl împărțim apoi în două bucăți egale.
2
Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt întindem o foaie subțire din prima bucată de aluat (am folosit o tavă de 33x45 cm).
3
Într-o tigaie călim ingredientele pentru umplutură (merele rase,100g zahăr, scorțișoara și esența de vanilie), până când capătă o consistență moale, parfumată și ușor cremoasă (2-3 minute).
4
Întindem umplutura peste prima foaie de aluat.
5
Pregătim și acuperim cu ultima foaie de aluat cu umplutura
6
Facem mici găurele la suprafață cu o furculița și coacem în cuptorul preîncălzit la 180C timp de 40-45 de minute sau până când plăcinta este bine rumenită la suprafață.
7
Opțional putem presăra zahăr pudră.