Pui picant în stil coreean cu salată de varză la Philips Airfryer
21,82 lei
Timp pregătire
75 min
Timp gătire
10 min
Porții
4
Total
85 min
Ingrediente
- -10g rădăcină de ghimbir
- -4 căței de usturoi
- -100ml sos de soia
- -2 linguri ulei de susan
- -1 lingură oțet alb
- -1 vârf de cuțit piper negru proaspăt râșnit
- -20g pastă de ardei roșu
- -50g miere
- -2 linguri zahăr brun
- -500g file din piept de pui
- -70g varză pak choi
- -100g praz
- -200g morcov
- -30g varză roșie
- -200g orez alb
- -1 lingură semințe de susan
- -1 ceapă verde
Mod de preparare
1
Curățăm ghimbirul și cățeii de usturoi și tocăm mărunt usturoiul.
2
Într-un bol, amestecăm sosul de soia, uleiul de susan, oțetul și piperul măcinat. Punem deoparte jumătate din marinada obținută pentru a o folosi mai târziu ca sos de salată.
3
Peste jumătatea de marinadă rămasă, adăugăm pasta de ardei iute, mierea, zahărul brun, ghimbirul ras și usturoiul tocat și amestecăm totul bine până când zahărul și mierea se topesc în marinadă.
4
Curățăm fileurile de pui și dăm la o parte toate părțile cu grăsime. Transferăm fileurile într-un bol, turnăm deasupra lor marinada și lăsăm puiul la marinat în frigider timp de cel puțin 60 de minute.
5
Spălăm frunzele de varză pak choi și le tăiem în fâșii de 1 centimetru. Procedăm la fel și cu prazul. Curățăm și radem morcovii și tocăm varza roșie în fâșii subțiri (cu o răzătoare de tip mandolină sau un cuțit).
6
Gătim orezul conform indicațiilor de pe ambalaj și, cu 15 minute înainte de servire, turnăm sosul pregătit peste salată.
7
Punem fileurile de pui marinate în coșul Airfryer, închidem dispozitivul și îl pornim cu durata și temperatura indicate în video.
8
Când puiul e copt, îl lăsăm să se răcească puțin, îl tăiem și îl servim peste orezul gătit și salata de varză, peste care presărăm ceapă verde și semințe de susan.
Rețetă Philips Airfryer: Pui picant în stil coreean cu salată de varză