Econom
Roșii umplute cu orez

4,01 lei

/porție
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
40 min
Porții
6
Total
60 min
Ingrediente
  • -
    6 roșii (mari, rotunde)
  • -
    200g orez
  • -
    125g mozzarella (sau provolone)
  • -
    3 linguri parmezan ras
  • -
    100g roșii pasate
  • -
    ulei de măsline extravirgin
  • -
    1 cățel de usturoi
  • -
    câteva frunze de busuioc
  • -
    sare
  • -
    piper
Mod de preparare
1
Tăiem un căpăcel în partea de sus a roșiilor și le golim de pulpă. Punem roșiile astfel golite la scurs.
2
Stoarcem bine pulpa și o punem la blender pentru a o mixa.
3
Într-o tigaie încingem un strop de ulei de măsline, călim cățelul de usturoi, apoi adăugăm roșiile pasate și pulpa de roșii mixată. Potrivim de sare și piper și fierbem sosul aproximativ 15 minute.
4
Între timp, fierbem orezul în apă cu sare, îl scurgem și îl transferăm într-un castron mare. Adăugăm sosul și busuioc tocat și amestecăm totul bine.
5
Adăugăm parmezanul ras și mozzarella tăiată cubulete și amestecăm bine.
6
Punem roșiile golite într-o tavă, le umplem cu orez și le dăm la cuptorul preîncălzit la 190°C, pentru aproximativ 30-40 de minute. În ultimele minute de gătit putem adăuga și căpăcelele, ca element decorativ.
7
Decorăm cu busuioc proaspăt și roșiile umplute cu orez sunt gata de servit.
prod-9.6.2