Econom
Șnițel de porc cu cartofi prăjiți

9,52 lei

/porție
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
30 min
Porții
4
Total
45 min
Ingrediente
  • -
    800g pulpă de porc
  • -
    800g cartofi
  • -
    2 ouă
  • -
    120g pesmet
  • -
    120g făină
  • -
    ulei pentru prăjit
  • -
    sare
  • -
    piper
Mod de preparare
1
Curățăm și tăiem cartofii în felii subțiri și îi spălăm sub jet de apă rece, pentru a elimina excesul de amidon.
2
Într-un castron batem ouăle și adăugăm sare și piper, după gust.
3
Într-un alt castron punem făina, iar în al treilea punem pesmetul.
4
Feliem carnea, o batem bine cu ciocanul pentru șnițele și condimentăm cu sare și piper.
5
Trecem prin făină fiecare felie, apoi prin ouăle bătute și pe urmă prin pesmet. Procedăm astfel cu toate feliile de carne.
6
Încingem ulei într-o tigaie adâncă și prăjim șnițelele până când devin aurii și crocante, aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte. Pe măsură ce sunt gata, le scoatem pe hârtie absorbantă pentru a se absorbi excesul de ulei.
7
În paralel ne ocupăm și de cartofii prăjiți. După ce i-am spălat, îi zvântăm bine în prosoape de hârtie. Prăjim cartofii, într-o tigaie încăpătoare, până când devin aurii și crocanți, amestecandu-i din când în când, aproximativ 10-15 minute.
8
Servim șnițelul de porc crocant și cartofii prăjiți rumeni și calzi, alături de garniturile preferate.
prod-10.0.6