Spaghete alla Puttanesca
9,74 lei
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
20 min
Porții
4
Total
30 min
Ingrediente
- -400g de spaghete
- -400g de roșii tocate din conservă
- -100g de măsline negre, fără sâmburi, tăiate felii
- -4 căței de usturoi, tăiați mărunt
- -4 fileuri de anșoa în ulei, scurse și tăiate bucăți
- -2 linguri de alune, opțional
- -1/2 linguriță de fulgi de ardei iute, opțional
- -2 linguri de ulei de măsline
- -sare
- -piper
- -patrunjel
Mod de preparare
1
Începem prin a fierbe spaghetele, într-o oală cu apă puțin sărată, conform indicațiilor de pe ambalaj. Le scurgem și punem deoparte puțină apă de la fiert.
2
Într-o tigaie mare încingem uleiul de măsline la foc mediu. Adăugăm usturoiul și îl călim până când devine ușor auriu.
3
Adăugăm fileurile de anșoa și măslinele și le călim împreună timp de 2-3 minute, amestecând din când în când.
4
Pentru un gust mai picant, putem adăuga ardeiul iute.
5
Adăugăm roșiile tocate și le lăsăm să fiarbă timp de aproximativ 10 minute la foc mic, până când sosul se îngroașă ușor.
6
Încorporăm și alunele (opțional).
7
Adăugăm pastele scurse în tigaie și le amestecăm bine cu sosul. Dacă este nevoie, putem adăuga puțină apă de la fiert pastele, pentru a obține consistența dorită.
8
Condimentam cu sare și piper proaspăt măcinat, după gust.
9
Servim pastele imediat, presărate cu pătrunjel proaspăt tocat, pentru decor.
Tips