Internațional
Taco cu pui și sos de avocado by Bloomplate

26,52 lei

/porție
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
10 min
Porții
1
Total
25 min
Ingrediente
  • -
    150g piept de pui
  • -
    1g chili
  • -
    1g chimion
  • -
    1g sare
  • -
    7ml ulei de măsline
  • -
    30g iaurt grecesc 2%
  • -
    10g coriandru proaspăt
  • -
    0.5 buc lime
  • -
    50g salată iceberg
  • -
    50g roșii
  • -
    7g ceapă verde
  • -
    60g avocado
  • -
    3 buc taco shells
  • -
    0.5 buc jalapeño (opțional, pentru sos)
Mod de preparare
1
Tăiem pieptul de pui în fâșii și îl condimentăm cu chili, chimion, sare și piper.
2
Încingem puțin ulei de măsline într-o tigaie și gătim puiul 4-5 minute pe fiecare parte, până devine rumenit și pătruns.
3
Pregătim sosul: blenduim jumătate din avocado cu iaurtul grecesc, sucul de lime, jumătate din coriandru, jalapeño (opțional), sare și piper. Adăugăm puțină apă dacă vrem o textură mai lejeră.
4
Tăiem salata iceberg, roșiile și ceapa verde. Le amestecăm într-un bol cu restul de coriandru tocat și ulei de măsline.
5
Umplem fiecare taco cu sosul de avocado, adăugăm legumele, fâșiile de pui și felii din avocado-ul rămas.
6
Servim imediat, cât timp taco-urile sunt crocante.
prod-12.0.7