Taco cu pui și sos de avocado by Bloomplate
26,52 lei
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
10 min
Porții
1
Total
25 min
Ingrediente
- -150g piept de pui
- -1g chili
- -1g chimion
- -1g sare
- -7ml ulei de măsline
- -30g iaurt grecesc 2%
- -10g coriandru proaspăt
- -0.5 buc lime
- -50g salată iceberg
- -50g roșii
- -7g ceapă verde
- -60g avocado
- -3 buc taco shells
- -0.5 buc jalapeño (opțional, pentru sos)
Mod de preparare
1
Tăiem pieptul de pui în fâșii și îl condimentăm cu chili, chimion, sare și piper.
2
Încingem puțin ulei de măsline într-o tigaie și gătim puiul 4-5 minute pe fiecare parte, până devine rumenit și pătruns.
3
Pregătim sosul: blenduim jumătate din avocado cu iaurtul grecesc, sucul de lime, jumătate din coriandru, jalapeño (opțional), sare și piper. Adăugăm puțină apă dacă vrem o textură mai lejeră.
4
Tăiem salata iceberg, roșiile și ceapa verde. Le amestecăm într-un bol cu restul de coriandru tocat și ulei de măsline.
5
Umplem fiecare taco cu sosul de avocado, adăugăm legumele, fâșiile de pui și felii din avocado-ul rămas.
6
Servim imediat, cât timp taco-urile sunt crocante.