Internațional
Tiramisu

8,79 lei

/porție
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
5 min
Porții
10
Total
25 min
Ingrediente
  • -
    400g pișcoturi
  • -
    500g mascarpone
  • -
    4 ouă
  • -
    100g zahăr
  • -
    zeama de la o jumătate de lămâie
  • -
    2 lingurițe de lichior Marsala sau Amaretto
  • -
    3 linguri cacao
  • -
    200ml smântână pentru frișcă
  • -
    2-3 linguri de cafea
Mod de preparare
1
Separăm albușurile de gălbenușuri.
2
Frecăm gălbenușurile cu 3 linguri de zahăr, până ce se albesc. Le amestecăm cu brânza mascarpone și avem grijă să rezulte o compoziție omogenă și fină, fără cocoloașe.
3
Batem albușurile spumă, cu un praf de sare și o linguriță de zeamă de lămâie.
4
Când spuma de albușuri este fermă, adăugăm și 3 linguri de zahăr și continuăm să batem, până ce are consistența spumei pentru bezele.
5
Amestecăm ușor albușurile și crema de mascarpone cu gălbenușuri.
6
Adăugăm în compoziție și 2-3 lingurițe de lichior Marsala sau Amaretto.
7
Mixăm și smântâna pentru frișcă și o adăugăm și pe ea în compoziție. Smântâna trebuie să fie foarte rece! Crema este gata, și o ținem la frigider cât timp ne ocupăm de sirop.
8
Pregătim siropul pentru înmuiat pișcoturile. Facem o cană de cafea tare, o amestecăm cu o altă cană cu lapte sau apă, o îndulcim și adăugăm și aici 1 linguriță de lichior.
9
Lăsăm acest sirop să se răcească.
10
Montăm prăjitura într-un vas cu pereții înalți, astfel: pentru început, punem un strat subțire de cremă pe fundul vasului. Așezăm un prim rând de pișcoturi înmuiate în sirop (nu foarte tare, ținem doar câteva secunde pișcotul în sirop).
11
Peste pișcoturi punem un strat generos de cremă, din nou un strat de pișcoturi și terminăm cu un alt strat de cremă.
12
Pudrăm din belșug cu cacao și dăm prăjitura la rece pentru câteva ore bune sau, cel mai bine, peste noapte.
prod-9.6.2