Internațional
Tiramisu la pahar

9,07 lei

/porție
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
60 min
Porții
4
Total
75 min
Ingrediente
  • -
    200 g pișcoturi Savoiardi
  • -
    250 g mascarpone
  • -
    2 ouă (ouă proaspete, de calitate)
  • -
    80 g zahăr
  • -
    1 cană de cafea espresso
  • -
    cacao pudră pentru decor
  • -
    Marsala, rom sau lichior de cafea (opțional)
Mod de preparare
1
În primul rând, facem cafeaua espresso, o lăsăm să se răcească și apoi adăugăm 2 linguri de rom sau vin Marsala (putem folosi și lichiorul de cafea, dacă nu avem cele două variante). În cazul în care Tiramisu va fi consumat de către copii, omitem acest pas și vom înmuia pișcoturile în lapte.
2
Separăm albușurile de gălbenușuri, batem albușurile spumă până se întăresc. Atenție, pentru a bate bine albușurile, acestea nu trebuie să conțină nicio urmă de gălbenuș!
3
Într-un alt castron amestecăm gălbenușurile cu zahărul, între 3-5 minute, până obținem o compoziție netedă și fină. Apoi le punem la bain-Marie pentru 2-3 minute, amestecând continuu. Le punem la răcit, la temperatura camerei.
4
Între timp, punem brânza mascarpone într-un castron și o amestecăm pentru a-i înmuia puțin textura.
5
După ce s-au răcorit gălbenușurile, le adaugăm peste brânza mascarpone.
6
Mixăm ușor compoziția, 2-3 minute, apoi adăugăm albușurile bătute spumă tare.
7
Amestecăm cu mișcări ușoare, de sus în jos, până obținem un amestec omogen și cremos.
8
Pentru asamblare avem nevoie de 4 cupe de înghețată sau pahare mai largi. Înmuiem pișcoturile rapid în cafea (1-2 secunde, pe toată lungimea pișcotului).
9
Punem alternativ în cupe, mascarpone și pișcoturi. Ultimul strat este de mascarpone, peste care pudrăm generos cacao cernută. Pentru un aspect mai proaspăt, putem decora și cu mici frunzulițe de mentă.
10
Lăsăm la rece pentru aproximativ o oră și apoi ne putem bucura de un Tiramisu delicios!
prod-10.0.6