Internațional
Tiramisu cu fructe by Odette

10,22 lei

/porție
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
120 min
Porții
8
Total
140 min
Ingrediente
  • -
    300 g pișcoturi
  • -
    500 g mascarpone
  • -
    250 ml frișcă lichidă (rece)
  • -
    450 g fructe de pădure congelate
  • -
    200 g zahăr pudră
  • -
    lingură esență de vanilie
  • -
    zeama de la o portocală mai mare
  • -
    căpșune, caise (pentru decor, opțional)
Mod de preparare
1
Punem fructele de pădure într-o tigaie la foc mediu, iar când s-au înmuiat adăugăm 100g de zahăr și zeama de portocală. Amestecăm ușor, pentru a nu strivi fructele și le mai gătim pentru 3-4 minute. Scurgem sosul lăsat de fructe cu ajutorul unei site. În acest sos vom înmuia pișcoturile. Lăsăm fructele de pădure să se răcească și, între timp, preparăm crema.
2
Batem frișca lichidă până când aceasta devine cremoasă. Nu insistam prea mult, deoarece crema se poate tăia dacă o batem excesiv. Într-un alt bol amestecăm mascarpone cu zahărul pudră și esența de vanilie, mixăm până obținem o compoziție cremoasă și apoi încorporăm treptat frișca.
3
Montăm prăjitura într-o tavă de mărime medie sau într-o formă de tort. Trecem fiecare pișcot prin siropul de fructe și îl așezăm în tavă. Când finalizăm primul strat de pișcoturi, adăugăm jumătate din cantitatea de cremă, o întindem uniform și apoi adăugăm jumătate din fructele de pădure pe care le-am lăsat la răcit. Continuăm cu încă un strat de pișcoturi, unul de cremă și unul de fructe, iar desertul este gata și poate fi pus la rece pentru minim 2 ore.
4
La final, putem decora cu fructe de pădure, căpșune sau caise proaspete.
5
Poftă bună!
prod-9.6.2