Reteta Varza de Bruxelles glazurata la Philips Airfryer
Internațional
Varză de Bruxelles presată, glazurată în stil asiatic la Philips Airfryer

6,75 lei

/porție
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
11 min
Porții
4
Total
31 min
Ingrediente
  • -
    500 grame varză de Bruxelles
  • -
    1 linguriță usturoi tocat
  • -
    1 linguriță sirop de arțar
  • -
    1 lingură ulei de măsline
  • -
    1 linguriță sos Sriracha
  • -
    1 lingură sos de soia
  • -
    1 lingură miso neagră
  • -
    ½ linguriță sare
  • -
    1 lingură unt de arahide
  • -
    1 linguriță oțet de orez
  • -
    1 linguriță sirop de arțar
  • -
    ½ linguriță sos de soia
  • -
    1 lingură apă
Mod de preparare
1
Punem apă la fiert într-o oală mare. Între timp, curățăm verzele de Bruxelles.
2
Tăiem capătul cotorului, dăm la o parte primul strat de foi și clătim sub jet de apă. Când apa fierbe, punem verzele de Bruxelles în oală și gătim la foc mediu timp de zece minute.
3
Între timp, pregătim marinada. Într-un bol încăpător, amestecăm usturoiul tocat, siropul de arțar, uleiul de măsline, sosul Sriracha, sosul de soia, pasta miso și sarea.
4
Când verzele de Bruxelles sunt gata, le clătim sub jet de apă rece, le scurgem și le transferăm în bolul cu marinada. Amestecăm bine pentru a acoperi generos verzele cu marinada.
5
Punem verzele pe un tocător și le presăm cu un pahar.
6
Așezăm verzele de Bruxelles presate, într-un singur strat, în coșul Airfryer, glisăm în aparat și pornim Airfryer-ul cu setările de temperatură și timp indicate în video. Până se coc verzele, preparăm sosul.
7
Într-un castronel, punem untul de arahide, oțetul de orez, siropul de arțar, sosul de soia și un pic de apă și amestecăm până la omogenizare.
8
Când s-au copt, servim verzele de Bruxelles cu sosul de arahide.
Rețetă Philips Airfryer: Varză de Bruxelles presată, glazurată în stil asiatic
Tips
prod-10.0.4