Varză de Bruxelles presată, glazurată în stil asiatic la Philips Airfryer
5,70 lei
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
11 min
Porții
4
Total
31 min
Ingrediente
- -500 grame varză de Bruxelles
- -1 linguriță usturoi tocat
- -1 linguriță sirop de arțar
- -1 lingură ulei de măsline
- -1 linguriță sos Sriracha
- -1 lingură sos de soia
- -1 lingură miso neagră
- -½ linguriță sare
- -1 lingură unt de arahide
- -1 linguriță oțet de orez
- -1 linguriță sirop de arțar
- -½ linguriță sos de soia
- -1 lingură apă
Mod de preparare
1
Punem apă la fiert într-o oală mare. Între timp, curățăm verzele de Bruxelles.
2
Tăiem capătul cotorului, dăm la o parte primul strat de foi și clătim sub jet de apă. Când apa fierbe, punem verzele de Bruxelles în oală și gătim la foc mediu timp de zece minute.
3
Între timp, pregătim marinada. Într-un bol încăpător, amestecăm usturoiul tocat, siropul de arțar, uleiul de măsline, sosul Sriracha, sosul de soia, pasta miso și sarea.
4
Când verzele de Bruxelles sunt gata, le clătim sub jet de apă rece, le scurgem și le transferăm în bolul cu marinada. Amestecăm bine pentru a acoperi generos verzele cu marinada.
5
Punem verzele pe un tocător și le presăm cu un pahar.
6
Așezăm verzele de Bruxelles presate, într-un singur strat, în coșul Airfryer, glisăm în aparat și pornim Airfryer-ul cu setările de temperatură și timp indicate în video. Până se coc verzele, preparăm sosul.
7
Într-un castronel, punem untul de arahide, oțetul de orez, siropul de arțar, sosul de soia și un pic de apă și amestecăm până la omogenizare.
8
Când s-au copt, servim verzele de Bruxelles cu sosul de arahide.
Rețetă Philips Airfryer: Varză de Bruxelles presată, glazurată în stil asiatic
Tips