Vită cu legume stir-fry by Miss Wellington
33,41 lei
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
5 min
Porții
2
Total
15 min
Ingrediente
- -300g vrăbioară de vită
- -½ ardei roșu
- -½ ardei verde
- -1 dovlecel galben
- -1 ceapă roșie
- -3-4 căței de usturoi
- -1 bucățică de ghimbir
- -5-6 linguri soia
- -2 linguri ulei de susan
- -2-3 linguri sos sriracha
- -1 linguriță amidon de porumb
- -1 linguriță bicarbonat de sodiu alimentar
- -Semințe de susan
- -1 legătură ceapă verde
- -Sare
- -Piper
- -Ulei vegetal
Mod de preparare
1
Pentru început. batem carnea bine cu un ciocan pentru șnițele, după care o tăiem fâșii, o punem într-un bol cu amidonul, bicarbonatul și două linguri de apă, amestecăm bine, punem și 2-3 linguri se ulei vegetal, amestecăm din nou și o lăsăm deoparte.
2
Spălăm legumele (dovlecelul, ardeii, ceapa roșie, ceapa verde) și le tăiem fâșii.
3
Curățam usturoiul și ghimbirul; zdrobim usturoiul și tăiem ghimbirul în felii subțiri.
4
Într-un castronel, facem un sos amestecând sosul de soia, uleiul de susan și sosul sriracha.
5
Încingem bine, la foc maxim o tigaie cu 2-3 linguri de ulei vegetal, gătim carnea rapid, aproximativ un minut, amestecând energic să se separe fâșiile, după care o scoatem pe o farfurie.
6
În aceeași tigaie, adăugăm din nou 2-3 linguri de ulei, gătim usturoiul și ghimbirul 20-30 de secunde, adăugăm legumele și le gătim 2-3 minute tot la foc iute.
7
Peste legumele gătite, punem la loc în tigaie carnea de vită, amestecăm, turnăm sosul și mai gătim un minut.
8
Punem preparatul în farfurii, tăiem un fir de ceapă în fâșii oblice și le presărăm deasupra preparatului, presărăm și câteva semințe de susan și...
9
Poftă bună!
Tips