Reteta Salată cu friptură de vită picanha Radu Dumitrescu
Gustoasă
Salată cu friptură de vită picanha by Radu Dumitrescu - Rețetă Video

23,68 lei

/porție
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
30 min
Porții
8
Total
50 min
Ingrediente
  • -
    1kg picanha de vită
  • -
    50g unt
  • -
    1 crenguță rozmarin
  • -
    3-4 fire de cimbru
  • -
    3 căței de usturoi
  • -
    300g roșii cherry
  • -
    2 gălbenușuri de ou
  • -
    400g amestec frunze de salată
  • -
    200g brânză burrata
  • -
    2 lingurițe muștar Dijon
  • -
    Suc de portocale
  • -
    1 lămâie
  • -
    1 linguriță muștar boabe
  • -
    3-4 anșoa
  • -
    Sos Worcester
  • -
    Ulei de măsline
  • -
    Sare
  • -
    Piper
Mod de preparare
1
Într-o tigaie bine încinsă, punem bucata de carne pe partea cu grăsime. O lăsăm pe foc 4-5 minute pe fiecare parte, inclusiv pe margini.
2
Adăugăm în tigaie unt, câteva crenguțe de rozmarin, cimbru și doi căței de usturoi. Mai lăsăm carnea pe foc 2-3 minute, timp în care o ungem constant cu untul topit din tigaie.
3
Când carnea este încă moale, o băgăm în cuptorul încins la 180°C și o ținem 7-8 minute (pentru o friptură medium-rare) sau 10-12 minute (pentru una well-done).
4
Scoatem carnea din cuptor și o lăsăm 10-15 minute să se „așeze”. Între timp, preparăm sosul...
5
Într-un bol, mărunțim cu o furculiță anșoaul, punem peste el două gălbenușuri și amestecăm bine cu un tel. Adăugăm în amestec un cățel de usturoi ras, două lingurițe de muștar Dijon, ulei de măsline, câteva picături de sos Worcester, puțin cimbru, zeamă de portocală și câteva roșii cherry. Amestecăm totul.
6
După ce carnea s-a „așezat”, o tăiem în felii foarte subțiri și o punem în sos. Mai adăugăm salata și o lingură de muștar boabe și amestecăm totul ușor.
7
Punem salata în farfurie, adăugăm deasupra un pic de brânză burrata, sare, piper, ulei de măsline, puțină coajă de lămâie rasă (pentru prospețime) și...
8
Poftă bună!
O rețetă & alte povestiri | Radu Dumitrescu
Tips
prod-10.0.6