- Informatii
- Ingrediente
- De la același brand
Descriere
Povestea vinurilor 1000 de Chipuri a început în 2007, odată cu plantarea primilor butași de viță de vie în podgoria din județul Buzău, în arealul Dealu Mare, ce cuprinde și comunele Fințești-Năeni. În 2011 au fost recoltați primii struguri, iar în 2012 au fost lansate primele vinuri cu eticheta 1000 de Chipuri.
Ie de Fintești Shiraz este obținut prin macerare strugurilor și fermentare de 3-4 săptămâni, la temperaturi cuprinse între 20 și 28°C.
Aceste metode oferă vinului culoarea intensă, aromele caracteristice soiului și taninurile.
Personalitatea vinului este definită de contactul direct cu lemnul de stejar al butoiului timp de 24 de luni, urmate de alte 12 luni de învechire la sticlă.
Notele degustării:
Aspect: Roșu-rubiniu, intens.
Miros: Un monosoi complex, cu note de fructe roșii și o notă lemnoasă, oferită de maturare.
Gust: Shiraz-ul aduce arome robuste de gem din fructe roșii și ciocolată. Finalul este lung, dominat de taninuri și o notă de vegetale pământii.
Asociere culinară: Deloc opulent, dar consistent pentru cei care doresc un vin roșu premium, la mesele cu preparate din carne roșie la cuptor sau la grătar, mâncăruri condimentate și brânzeturi maturate.
Crama 1000 de Chipuri își întinde podgoria pe dealurile Fințești-Năeni, în deja celebra regiune Dealu Mare. Ca o antiteză a unei lumi a vinului „plină de chateau-uri, domenii și alte nume celebre”, în spatele vinurilor de aici stau „niște chipuri care nu vor să producă milioane de sticle, ci fericire pe chipul câtorva oameni”.
Sfat depozitare (Conditii, Grade)
Provenienta
Indicatie Geografica | Dealu Mare |
Nume producator | 1000 Chipuri |
Website producator | https://www.1000dechipuri.ro |
Origine | România |