Reteta Creveti la tigaie cu unt by Radu Dumitrescu
Internațional
Creveți la tigaie cu unt by Radu Dumitrescu - Rețetă Video

21,64 lei

/porție
Timp pregătire
5 min
Timp gătire
10 min
Porții
2
Total
15 min
Ingrediente
  • -
    300g creveți cruzi
  • -
    200g roșii cherry
  • -
    1 fir usturoi verde
  • -
    1 fir ceapă verde
  • -
    50ml vin roze
  • -
    Busuioc
  • -
    20-30g unt
  • -
    Pătrunjel
  • -
    Sare
  • -
    Piper
Mod de preparare
1
Punem sare într-o tigaie foarte bine încinsă și așezăm creveții. Când aceștia capătă o culoare portocalie, îi întoarcem pe cealaltă parte. După 3-4 minute, îi luăm de pe foc.
2
Tăiem roșiile pe jumătate (fără să scoatem codițele; foarte importante pentru aromă).
3
Curățăm tigaia de excesul de sare, dar păstrăm „arsura” rămasă, care este esența sosului nostru.
4
Punem roșiile în tigaie cu pulpa în jos.
5
Punem peste roșii câteva frunze de busuioc, un fir de usturoi verde și unul de ceapă verde, ambele tocate mărunt, niște unt, sare și puțin piper și le lăsăm să se „împrietenească” la foc moderat.
6
Când roșiile încep să sfârâie, adăugăm creveții peste amestecul din tigaie.
7
Punem puțin vin roze și o bucățică de unt și lăsăm timpul (și focul) să își facă treaba – 2-3 minute, până când creveții prind o culoare portocalie uniformă.
8
La final, pentru puțină prospețime, tăiem foarte subțire cozile de la o legătură de pătrunjel și le adăugăm peste creveți, în tigaie.
9
Un strop de sare și Poftă bună!
O rețetă & alte povestiri | Radu Dumitrescu
Tips
prod-10.13.15