Brânză feta cu roșii cherry la cuptor
27,92 lei
Timp pregătire
5 min
Timp gătire
35 min
Porții
2
Total
40 min
Ingrediente
- -400g roșii cherry
- -150g brânză feta
- -2g oregano uscat
- -busuioc proaspăt tocat
- -200g paste penne (opțional)
- -3 linguri ulei de măsline
- -sare
- -piper
Mod de preparare
1
Preîncălzim cuptorul la 180 grade Celsius.
2
Într-o tavă de copt de mărime medie, punem roșiile, le stropim cu ulei de măsline și le amestecăm bine.
3
Așezăm brânza în mijlocul tăvii, presărăm oregano, sare (doar dacă este cazul), piper și stropim cu ulei de măsline.
4
Coacem timp de 35 de minute.
5
Dacă vrem să adăugăm paste, acum le putem pune la fiert, în apă cu puțină sare grunjoasă.
6
Scoatem tava din cuptor, zdrobim roșiile și feta și presărăm busuioc proaspăt tocat.
7
Dacă servim acest preparat ca aperitiv, ne pregătim felii de pâine prăjite, unse cu ulei de măsline și frecate cu usturoi.
8
Dacă servim ca fel principal, adăugăm pastele și amestecăm totul bine și servim preparatul fierbinte.