Internațional
Carrot cake cu dulce de leche by Hayat

5,05 lei

/porție
Timp pregătire
25 min
Timp gătire
40 min
Porții
15
Total
65 min
Ingrediente
  • -
    300g făină
  • -
    4 ouă
  • -
    250g zahăr brun
  • -
    3 morcovi medii (dați pe răzătoare)
  • -
    250ml ulei de floarea soarelui
  • -
    1 linguriță scorțișoară
  • -
    1 linguriță nucșoară
  • -
    1 linguriță ghimbir
  • -
    1 lingură de bicarbonat de sodiu
  • -
    1 linguriță extract de vanilie
  • -
    60g nuci mărunțite
  • -
    400g cremă de brânză (Philadelphia)
  • -
    100g unt (la temperatura camerei)
  • -
    100g zahăr pudră
  • -
    100ml smântână lichidă
  • -
    dulce de leche/lapte condensat caramelizat
  • -
    un praf de sare
Mod de preparare
1
Amestecăm făina cu scorțișoara, nucșoara, ghimbirul și bicarbonatul de sodiu.
2
Într-un alt bol, batem ouăle cu un praf de sare, zahărul și vanilia. Când s-au omogenizat, adăugăm treptat uleiul, mixând continuu.
3
Încorporăm compoziția de făină și amestecăm doar cât să se combine (nu exagerăm, ca să rămână pufos).
4
Adăugăm morcovii și nucile.
5
Turnăm compoziția în două tăvi de 20cm, tapetate, și coacem la 180°C timp de 35–40 minute. Facem testul cu scobitoarea.
6
Mixăm untul cu zahărul pudră, apoi adăugăm crema de brânză și smântâna lichidă. Mixăm până devine glossy și fină.
7
Tăiem partea de sus a blaturilor, dacă s-au umflat.
8
Punem primul blat, ungem cu cremă din belșug, iar în mijloc facem o adâncitură și punem dulce de leche.
9
Adăugăm al doilea blat, îmbrăcăm tot tortul cu cremă de brânză și decorăm cu ce dorim: mai mult dulce de leche, nuci etc.
10
Pentru a ne bucura de gustul desăvârșit al acestui tort, ideal ar fi să-l servim a doua zi, când toate aromele sunt îmbinate armonios.
prod-13.6.2