Econom
Cartofi "acordeon"

4,46 lei

/porție
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
75 min
Porții
4
Total
90 min
Ingrediente
  • -
    4 cartofi mari
  • -
    4 linguri cu ulei de măsline
  • -
    100g bacon
  • -
    4 caței de usturoi, tocați mărunt
  • -
    2 lingurițe de cimbru uscat
  • -
    sare
  • -
    piper
  • -
    pătrunjel proaspăt, tocat fin
Mod de preparare
1
Spălăm foarte bine cartofii.
2
Așezăm fiecare cartof pe o suprafață plană și tăiem felii subțiri pe toată lungimea cartofului, având grijă să nu tăiem complet. Putem pune cartoful între două linguri de lemn pentru a ne asigura că nu-l tăiem până jos.
3
Într-un bol, amestecăm uleiul de măsline, usturoiul tocat, cimbrul, sarea și piperul.
4
Cu ajutorul unei pensule de bucătărie, ungem generos fiecare cartof cu amestecul de ulei și condimente, asigurându-ne că ajunge și între feliile tăiate.
5
Preîncălzim cuptorul la 200°C și așezăm cartofii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu puțin ulei.
6
Coacem cartofii în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 1 oră sau până când devin aurii și crocanți.
7
Îi scoatem și îi lăsăm să se răcească puțin, apoi punem bacon între feliile cartofilor.
8
Punem din nou cartofii la cuptor pentru 10 minute. Când baconul este ușor crocant, cartofii sunt gata.
9
Presărăm pătrunjel și ne bucurăm de acest delicios preparat.
prod-10.0.6