Econom
Cartofi gratinați

5,27 lei

/porție
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
60 min
Porții
4
Total
75 min
Ingrediente
  • -
    800g cartofi, curățați și tăiați subțire
  • -
    200ml smântână lichidă
  • -
    100ml lapte
  • -
    2 căței de usturoi, pisați
  • -
    100g brânză cheddar rasă (sau altă brânză la alegere)
  • -
    1 lingură unt
  • -
    1 lingură de pesmet (opțional)
  • -
    sare
  • -
    piper
Mod de preparare
1
Preîncălzim cuptorul la 180°C.
2
Într-o cratiță, amestecăm smântâna lichidă, laptele și usturoiul pisat și punem la foc mediu pentru 2-3 minute. Condimentăm cu sare și piper după gust.
3
Între timp, ungem o tavă de copt cu unt.
4
Așezăm un strat de cartofi tăiați subțire în tavă.
5
Turnăm peste ei jumătate din amestecul de smântână și lapte.
6
Adăugăm jumătate din cantitatea de brânză rasă deasupra.
7
Repetăm procedura cu un nou strat de cartofi, apoi adăugăm restul de smântână și lapte și restul de brânză rasă.
8
Presărăm pesmetul peste brânză (opțional) pentru a obține o crustă crocantă.
9
Acoperim tava cu folie de aluminiu și coacem în cuptor timp de 40 de minute.
10
După cele 40 de minute îndepărtăm folia de aluminiu și mai coacem încă 20 de minute sau până când cartofii devin aurii și sunt moi.
11
Lăsăm cartofii gratinați să se odihnească câteva minute înainte de servire.
Tips
prod-9.6.2