Cartofi quattro formaggi la cuptor by Ioneștii
15,80 lei
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
40 min
Porții
4
Total
50 min
Ingrediente
- -1 kg cartofi
- -50g unt
- -100g mozzarella
- -100g brânză gorgonzola
- -100g cheddar
- -150g parmezan (50g + 100g pentru sos)
- -250ml smântână
- -50ml lapte
- -sare
- -piper
Mod de preparare
1
Curățăm și tăiem cartofii felii.
2
Punem o oală cu apă cu sare la fiert.
3
Când începe să fiarbă apa, adăugăm cartofii și îi lăsăm la fiert 5 min.
4
Scurgem cartofii de apă.
5
Dăm prin răzătoare toate brânzeturile sau le tocăm mărunt, le amestecăm cu smântâna, untul și laptele și le punem la topit la foc mic. Păstrăm 50 de grame de parmezan ras separat.
6
Într-un vas termorezistent tapetat cu unt așezăm un strat de cartofi, un strat din sosul quattro formaggi. Repetăm acești pași până terminăm sosul și cartofii.
7
Dăm cartofii la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ 30-40 de min. După primele 15 minute adăugam cele 50 de grame de parmezan păstrat la început.
8
Lăsăm cartofii la cuptor până când se rumenesc.
9
Poftă bună!