Econom
Castane coapte

6,75 lei

/porție
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
35 min
Porții
4
Total
50 min
Ingrediente
  • -
    1kg castane
Mod de preparare
1
Punem castanele într-un castron mare și le acoperim cu apă.
2
Le vom lăsa la macerat aproximativ 3 ore, astfel ele se vor înmuia, vor fi mai fragede și mai ușor de curățat după coacere.
3
Scurgem apa, uscăm bine castanele cu prosoape absorbante de hârtie.
4
Le crestăm pe partea plată, în formă de cruce, cu un cuțit bine ascuțit.
5
Transferăm castanele într-o tavă suficient de mare, astfel încât castanele să nu stea suprapuse.
6
Coacem castanele la putere maximă aproximativ 10 minute, apoi continuăm gătirea la 200°C încă 15-20 de minute, în funcție de mărimea castanelor.
7
Scoatem castanele din cuptor. Trebuie să fie aurii, moi în interior și ușor de curățat.
8
Castanele coapte sunt gata pentru a fi savurate, de preferat calde.
Tips
prod-10.0.6