Internațional
Focaccia

1,07 lei

/porție
Timp pregătire
25 min
Timp gătire
35 min
Porții
4
Total
60 min
Ingrediente
  • -
    500g făină (preferabil făină pentru pâine)
  • -
    7g drojdie uscată (aproximativ 2 lingurițe)
  • -
    1 linguriță de zahăr
  • -
    1 linguriță de sare
  • -
    350ml apă caldă
  • -
    60ml ulei de măsline
  • -
    1 lingură de ierburi aromatice uscate (de exemplu, oregano, cimbru sau rozmarin)
  • -
    sare grunjoasă pentru presărat deasupra
Mod de preparare
1
Într-un castron mare amestecăm făina, drojdia uscată și zahărul.
2
Adăugăm apa caldă, uleiul de măsline și sarea peste ingredientele uscate. Amestecăm bine până când obținem o compoziție omogenă.
3
Răsturnăm aluatul pe o suprafață presărată cu făină și frământăm timp de aproximativ 10 minute sau până când devine moale și elastic. Adăugăm puțină făină în plus, dacă este necesar, pentru a preveni lipirea aluatului.
4
Așezăm aluatul într-un castron uns cu puțin ulei de măsline. Acoperim cu un șervet curat sau cu folie de plastic și lăsăm să crească la loc cald și ferit de curent timp de aproximativ 1 oră sau până când își dublează volumul.
5
Preîncălzim cuptorul la 200°C.
6
Răsturnăm aluatul crescut pe o tavă tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu ulei de măsline. Întindem aluatul cu mâinile uleioase într-o formă dreptunghiulară sau rotundă, cu grosimea de aproximativ 2 cm.
7
Cu degetele formăm gropițe în aluatul întins și presăram ierburile aromatice uscate și sarea grunjoasă deasupra.
8
Turnăm un fir subțire de ulei de măsline pe toată suprafața aluatului.
9
Coacem focaccia în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când devine aurie și crocantă.
Tips
prod-9.6.2