Econom
Plăcintă cu mere - rețeta simplă

2,26 lei

/porție
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
50 min
Porții
12
Total
70 min
Ingrediente
  • -
    2 căni făină
  • -
    4 ouă
  • -
    2 căni zahăr (1 cană pentru aluat + 1 cană pentru umplutură)
  • -
    1 iaurt simplu mare
  • -
    120ml ulei + 2 linguri pentru umplutură
  • -
    1 pliculeț praf de copt
  • -
    1,5kg mere
  • -
    100g biscuiți
  • -
    scorțișoară
  • -
    2 pliculețe zahăr vanilat (1 pentru aluat + 1 pentru umplutură)
  • -
    coajă rasă de la o lămâie
  • -
    100g zahăr pudră
Mod de preparare
1
Se mixează ouăle întregi cu o cană de zahăr, apoi adăugăm uleiul, câte puțin și iaurtul.
2
Cernem făina împreună cu praful de copt, apoi o adăugăm și pe ea, câte o lingură, mixând în continuare.
3
Aromatizăm cu zahăr vanilat, coajă rasă de lămâie și esență de vanilie.
4
Împărțim compoziția în două părți egale.
5
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade și ne ocupăm de mere.
6
Curățăm merele, le dam pe răzătoare și le punem la călit cu 2 linguri de ulei.
7
Adăugăm și zahărul, 1/2-1 cană, în funcție de dulceața merelor.
8
După ce s-a topit zahărul, gustăm și ajustăm cu zeama de lămâie, daca ne dorim să avem o compoziție ușor acrișoară.
9
Adăugăm scorțișoara măcinată, zahărul vanilat și biscuiții măcinați foarte fin și lăsăm umplutura să se răcorească puțin.
10
Ungem tava cu puțin ulei, tapetăm cu făină și turnăm jumătate din aluat, nivelând ușor, pentru a fi uniform.
11
Băgăm la cuptor pentru 10 minute, după care scoatem tava și adăugăm umplutura de mere.
12
Turnăm cealaltă jumătate de aluat peste mere, nivelând ușor și de această dată.
13
Dăm la cuptor pentru 35-40 de minute, sau până când plăcinta se rumenește frumos.
14
După ce s-a copt, lăsăm 10 minute să se răcorească puțin, apoi pudrăm cu zahăr pudră și porționăm plăcinta.
15
Poftă bună!
prod-10.0.6