Tradițional
Ciorbă rădăuțeană

6,66 lei

/porție
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
40 min
Porții
6
Total
60 min
Ingrediente
  • -
    1/2 pui sau 700g pulpe superioare
  • -
    2 morcovi
  • -
    1 păstârnac
  • -
    1/2 rădăcină țelină
  • -
    1 ceapă medie
  • -
    1 ardei kapia
  • -
    1 ardei gras
  • -
    1 ardei iute (opțional)
  • -
    5-6 caței usturoi
  • -
    200ml smântână
  • -
    3 gălbenusuri
  • -
    1 linguriță făină
  • -
    sare
  • -
    piper
Mod de preparare
1
Punem carnea de pui la fiert, în apă în care adăugăm o linguriță cu sare, pentru aproximativ 10 minute. Trebuie să avem grijă să înlăturăm constant spuma care se formează.
2
Între timp, ne ocupăm de legume, le spălam, le curățam și le tăiem bucăți mari.
3
Adăugăm și legumele în oală și lăsăm să fiarbă totul pentru aproximativ 30 de minute.
4
Strecurăm supa, rupem carnea în fâșii și o adăugăm în supă. Lăsăm supa să fiarbă la foc mic și completăm cu apă dacă este necesar.
5
Frecăm gălbenușurile cu un praf de sare, usturoiul pisat și o linguriță de făînă, apoi smântâna. Turnăm câte puțin din supa fierbinte, aproximativ 3 polonice. Punem acest amestec în oală și lăsăm la foc mic, pentru aproximativ 5 minute după ce începe să fiarbă.
6
Gustăm și condimentăm cu sare și piper, apoi oprim focul și presărăm pătrunjelul proaspăt, tocat fin.
7
Acrim ciorba în farfurie, după gust, cu oțet și adăugăm usturoi pisat, atât cât ne dorim.
8
Poftă bună!
prod-9.6.2