Econom
Supă cremă de roșii

6,70 lei

/porție
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
30 min
Porții
6
Total
50 min
Ingrediente
  • -
    1,5 kg de roșii bine coapte
  • -
    1 ceapă medie, tăiată mărunt
  • -
    2-3 căței de usturoi, mărunțiți
  • -
    2 linguri de ulei de măsline
  • -
    500 ml de supă de legume sau de pui (opțional)
  • -
    1 linguriță de zahăr
  • -
    100 ml de smântână lichidă (opțional)
  • -
    frunze proaspete de busuioc sau pătrunjel pentru decor
  • -
    sare
  • -
    piper
Mod de preparare
1
Decojim roșiile și le tăiem în sferturi.
2
Într-o oală mare, la foc mediu, călim ceapa și usturoiul în uleiul de măsline, până devin moi și translucide.
3
Adăugăm roșiile în oală și le gătim timp de aproximativ 5 minute, până când încep să se înmoaie.
4
Dacă dorim o consistență mai fină pentru supă, folosim un mixer vertical pentru a mixa roșiile în oală. Putem lăsa roșiile bucăți mari pentru o textură mai rustică.
5
Adăugăm supa de legume sau de pui (dacă dorim ca supa să fie mai fluidă) și amestecăm bine.
6
Adăugăm zahărul și condimentăm cu sare și piper după gust. Continuăm să gătim supa la foc mediu timp de aproximativ 20 de minute, pentru a se îmbina aromele.
7
Dacă dorim o supă mai cremoasă, adăugăm smântâna lichidă și amestecăm bine. Lăsăm supa să mai fiarbă câteva minute.
8
Putem servi supa cremă rece sau caldă, decorată cu frunze proaspete de busuioc sau pătrunjel.
Tips
prod-10.0.6