Econom
Supă cremă de mazăre

5,23 lei

/porție
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
25 min
Porții
4
Total
40 min
Ingrediente
  • -
    500 g mazăre congelată sau proaspătă
  • -
    1 ceapă medie, tocată mărunt
  • -
    2 căței de usturoi, tăiați mărunt
  • -
    2 linguri de unt sau ulei de măsline
  • -
    4 căni de supă de legume (preparată din timp, cu morcov, țelină și ceapă)
  • -
    100ml de smântână lichidă (opțional)
  • -
    sare
  • -
    piper
  • -
    Ierburi proaspete pentru decor (opțional)
Mod de preparare
1
Într-o oală mare, încălzim untul sau uleiul de măsline la foc mediu. Adăugăm ceapa și usturoiul și le călim până când devin moi și translucide.
2
Adăugăm mazărea în oală și o gătim timp de câteva minute, amestecând frecvent.
3
Turnăm supa de legume sau de pui peste mazăre și aduce la punctul de fierbere. Reducem apoi focul la intensitate medie și lăsăm să fiarbă până când mazărea este moale și ușor de zdrobit cu o furculiță (aproximativ 10-15 minute pentru mazărea congelată sau 20-25 de minute pentru mazărea proaspătă).
4
Folosind un mixer vertical, pasăm supa până când obținem o textură cremoasă și omogenă.
5
Punem supa la foc mediu și adăugăm smântâna lichidă. Amestecăm bine și continuăm să gătim supa timp de încă 5 minute.
6
Condimentăm cu sare și piper după gust.
7
Servim supa cremă de mazăre caldă, decorată cu ierburi proaspete, cum ar fi pătrunjelul sau menta.
Tips
prod-10.0.6