Păstrăv cu legume la cuptor
24,79 lei
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
35 min
Porții
4
Total
50 min
Ingrediente
- -4 păstrăvi (intregi sau fileuri)
- -800g cartofi, curățați și tăiați felii
- -200g morcovi, tăiați rondele
- -200g broccoli
- -250g roșii cherry, tăiate în jumătăți
- -30ml ulei de măsline
- -oregano
- -sare
- -piper
Mod de preparare
1
Preîncălzim cuptorul la 200°C.
2
Așezam cartofii, morcovii și broccoli într-o tavă de copt, stropim cu ulei de măsline și condimentăm cu sare, piper și oregano, după gust.
3
Introducem tava în cuptor și coacem timp de aproximativ 20 de minute sau până când legumele încep să se înmoaie ușor.
4
Între timp, clătim păstrăvii și îi uscăm cu hârtie absorbantă.
5
Când legumele sunt aproape gata, adăugăm roșiile cherry și le lăsăm la cuptor timp de 5-7 minute.
6
Scoatem tava din cuptor și așezăm fileurile de păstrăv pe patul de legume.
7
Condimentăm păstrăvul cu sare, piper și oregano, apoi introducem tava la cuptor pentru încă 10-12 minute sau până când păstrăvul este gătit complet și legumele sunt fragede și ușor rumenite.
8
Servim preparatul cald, cu o felie de lămâie și, opțional, cu un sos de iaurt și mărar.