Internațional
Creveți saganaki

17,73 lei

/porție
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
35 min
Porții
4
Total
50 min
Ingrediente
  • -
    500g creveți decorticați
  • -
    2 linguri de ulei de măsline
  • -
    1 ceapă medie, tăiată mărunt
  • -
    3 căței de usturoi, tocați fin
  • -
    1 ardei iute (opțional), tocat mărunt
  • -
    400 g roșii tocate (pot fi și din conservă)
  • -
    150g brânză feta, sfărâmată (poate fi înlocuită și cu mozzarella în cazul în care preferăm această brânză)
  • -
    sucul de la 1/2 lămâie
  • -
    2 linguri de pătrunjel proaspăt, tocat fin
  • -
    sare
  • -
    piper
Mod de preparare
1
Încingem uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu. Adăugăm ceapa și o călim până devine moale și translucidă.
2
Adăugăm usturoiul și ardeiul iute (opțional) în tigaie și gătim împreună cu ceapa timp de aproximativ 1 minut, până când se eliberează aromele.
3
Punem și roșiile tocate și lăsăm sosul să fiarbă, la foc mic, timp de aproximativ 10-15 minute, până când sosul se îngroașă ușor. Gustăm și condimentăm cu sare și piper după gust.
4
Adăugăm creveții în sosul de roșii și îi gătim timp de aproximativ 2-3 minute. Pentru o textură crocantă, putem să prăjim creveții înainte de a-i adăuga în sosul de roșii. Într-o tigaie separată, încingem puțin ulei de măsline și prăjim creveții, pe fiecare parte, timp de aproximativ 2-3 minute până când devin ușor rumeniți.
5
Înainte de a servi, adăugăm brânza feta sfărâmată deasupra creveților și o lăsam să se topească puțin, în cuptor, timp de 2-3 minute.
6
Adăugăm sucul de lămâie, presărăm pătrunjelul tocat deasupra și servim imediat.
Tips
prod-9.6.2