Econom
Supă cremă de ciuperci

7,50 lei

/porție
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
35 min
Porții
4
Total
50 min
Ingrediente
  • -
    500g ciuperci (orice tip, în funcție de preferință), curățate și tăiate felii subțiri
  • -
    1 ceapă medie, tocată mărunt
  • -
    2 căței de usturoi, mărunțiți
  • -
    2 linguri de unt
  • -
    500ml supă de legume sau de pui
  • -
    200ml smântână lichidă
  • -
    1 lingură de făină (opțional, pentru a îngroșa supa)
  • -
    Frunze proaspete de pătrunjel sau marar pentru decor (opțional)
  • -
    sare
  • -
    piper
Mod de preparare
1
Într-o oală mare, topim untul la foc mediu. Adăugăm ceapa și usturoiul și le călim până când devin moi și translucide.
2
Adăugăm ciupercile și le gătim până când se înmoaie și își reduc volumul.
3
Turnăm și supa de legume sau de pui în oală. Lăsăm să fiarbă și apoi reducem focul la intensitate medie. Acoperim oala și lăsăm supa să fiarbă timp de aproximativ 15-20 de minute.
4
Mixăm compoziția din oală, cu ajutorul unui mixer vertical, până obținem o consistență cremoasă. Dacă dorim o textură mai fină, putem strecura supa printr-o sită deasă pentru a elimina eventualele bucăți de ciuperci. Putem opri câteva felii întregi de ciuperci, pe care le putem pune la sfârșit, în farfurie.
5
Adăugăm smântâna lichidă și amestecăm bine pentru a se combina ingredientele.
6
Dacă dorim să îngroșăm supa, putem adăuga o lingură de făină amestecată în prealabil cu puțină apă rece. Amestecăm bine pentru a evita formarea cocoloașelor și continuăm să gătim supa timp de câteva minute până când se îngroașă ușor.
7
Condimentăm supa cu sare și piper după gust.
8
Servim supa cremă caldă, cu crutoane sau simplă, putem pune și feliile de ciuperci și decorăm cu frunze proaspete de pătrunjel sau mărar.
Tips
prod-10.0.6