Gustoasă
Cotlete de miel cu usturoi și lime

63,06 lei

56,76 lei

/porție
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
15 min
Porții
2
Total
30 min
Ingrediente
  • -
    4 cotlete de miel
  • -
    o linguriță de sare
  • -
    o linguriță de piper
  • -
    3 linguri ulei de măsline
  • -
    6 căței de usturoi
  • -
    2 fire ceapă verde
  • -
    50g unt
  • -
    100ml vin alb sec
  • -
    o lingură cu suc de lime
  • -
    3g cimbru proaspăt tocat
  • -
    3g rozmarin tocat
Mod de preparare
1
Este de preferat să avem cotletele la temperatura camerei, astfel vor absorbi mai bine toate condimentele.
2
Facem un amestec din sare, piper, cimbru tocat, rozmarin, 50ml vin și o lingura cu ulei de măsline. Folosim acest amestec pentru a asezona cotletele de miel.
3
După ce am condimentat cotletele, lăsăm carnea deoparte, să se odihnească, câteva minute.
4
Între timp, topim untul într-o tigaie, la foc mediu-mare, adăugăm 3 caței de usturoi zdrobiți, apoi punem cotletele pe care le gătim până ce formează o crustă rumenă frumoasă, pe ambele părți.
5
Scoatem cotletele pe o farfurie și preparăm sosul.
6
În tigaia în care am gătit cotletele, adăugăm ulei de măsline, puțin unt, ceapa verde, suc de lime, 3 căței de usturoi zdrobiți, 50ml de vin, sare, piper, cimbru și rozmarin.
7
Amestecăm sosul până când toate ingredientele se leagă, apoi turnăm sosul peste cotlete și putem servi acest delicios preparat.
prod-9.6.2