Cremă de vanilie
32,37 lei
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
10 min
Porții
1
Total
25 min
Ingrediente
- -150g zahăr
- -40g amidon
- -200ml smântână pentru frișcă
- -300ml lapte integral
- -6 gălbenușuri
- -extract de vanilie
- -30g unt nesărat
Mod de preparare
1
Într-o cratiță mică din oțel inoxidabil, cu o capacitate de 1 litru, punem zahărul și amidonul, și amestecăm cu un tel, astfel încât să nu se formeze cocoloașe.
2
Începem să încorporăm foarte încet smântâna, astfel încât aceasta să se amestece ușor cu compoziția de amidon/zahăr. După ce am adăugat toată smântâna, putem turna laptele și amestecăm bine.
3
Adăugăm gălbenușurile pe rând, amestecând bine după fiecare.
4
Punem cratița cu cremă la foc mic-mediu și amestecăm constant cu un tel, aproximativ 10 minute, până când începe să se îngroașe. Este foarte important să amestecăm continuu, pentru a nu se lipi.
5
Odată ce amestecul începe să se îngroașe, reducem focul și, după ce începe să facă bule, mai lăsăm compoziția 5 secunde iar apoi o transferăm într-un bol curat.
6
Putem trece compoziția printr-o sită fină pentru a îndepărta orice bucățică de ou coagulat.
7
Adăugăm untul și amestecăm până se topește și se încorporează uniform.
8
Adăugăm și extractul de vanilie, apoi acoperim vasul cu folie alimentară și dăm la frigider timp de cel puțin 4 ore, până se răcește complet.
9
Cu această cremă putem umple tarte cu fructe, choux-uri, eclere, cremșnit sau alte delicioase prăjituri care au la bază crema de vanilie.